Programma PL 2018 online

De PL komt er weer aan!

Ondanks wat interne strubbelingen komt anarchistisch festival de Pinksterlanddagen er gewoon aan met een mooi programma op 18 t/m 21 mei. Op Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning ben je vrijdag 18 mei al welkom om je tent op te zetten. Zaterdag en zondag is het inhoudelijke en culturele programma en maandag 21 mei houden we een evaluatie en breken we alles weer af.

========Programma===========

We hebben ons best gedaan om dit jaar weer een interessant, divers en vernieuwend programma op te zetten. Wat kun je onder meer verwachten:

Podcasts maken, havermelk maken, seitan maken, social media, klimmen, boeren zonder fossiele brandstoffen en elkaar hoe je elkaar steunt na een actie.

Vluchtelingenstijd, anarchisme in kleine plaatsen, extreem rechts in nederland en permacultuur.

Ableisme (en hoe je dat bij een actie kunt gebruiken), solidariteit met gepsychiatriseerde mensen, de LOSON en Surinaams activisme in nederland.

De recente onderdrukking van Spaanse anarchisten en een live podcast over anarcha-feminisme en abortusactivisme in Polen.

========Praktische zaken===============

Prijs
De PL is dit jaar op donatiebasis. Er is dus geen vaste kaartprijs zoals de afgelopen jaren. In plaats daarvan werken we met een gesuggereerde bijdrage, waar mensen die meer of minder kunnen betalen van af kunnen wijken. We doen dit omdat we het heel belangrijk vinden dat de PL open is voor iedereen, ook voor mensen die geen geld hebben voor een entreeprijs. De gesuggereerde bijdrage is 10 euro voor een dag en 15 euro voor het hele weekend. Kun je meer bijdragen dan is dat welkom, kun je minder bijdragen dan is dat geen probleem. Neem contant geld mee, er is geen pin.

Eten & drinken
Avond en middag-eten op de PL wordt verzorgd door kookkollektief Rampenplan (http://www.kollektieframpenplan.nl/). Hiervoor vragen we een aparte donatie van 5 euro per dag. Er is ook een kantine waar broodjes, taart, snoep en wat te drinken te koop is. Ook Rampenplan en de kantine werken alleen met contant geld. Naast biologisch eten is er dit jaar ook goedkoper niet-biologisch eten in de kantine. Al het eten wat verkocht word op de PL is geheel veganistisch.

Douche & Toiletten
Er zijn douches aanwezing op de camping waar je gebruik kan maken en zijn er WC gelegenheden.

Rolstoeltoegang
Er is een rolstoeltoegankelijke wc met beugels, maar zonder tillift. De weg naar het terrein en het terrein zelf zijn helaas erg rolstoelonvriendelijk. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op zodat we je komst kunnen proberen te faciliteren.

Alcohol&Drugs
De camping waar de PL plaatsvindt is al sinds de oprichting in 1933 alcohol en drugsvrij. In de periode van de oprichting was er een grote
consumptie van alcohol door arbeiders. Veel arbeiders gingen naar de kroeg die gerund werd door de bazen, waardoor hun loon teruggespeeld
werd naar de baas en het kapitaal en macht van de bazen in stand bleef. Uit grote ergenis van verschillende anarchisten wouden ze dit boycotten door een anti-alcohol en drugs beleid in te voeren op de camping. In een neo-kapitalistische samenleving waar we nu in leven is dit idee niet heel relevant meer, maar zo is er wel een traditie opgebouwd die we graag behouden. We vragen iedereen dan ook om dit te respecteren en geen alcohol of drugs te gebruiken op de camping tijdens de PL.

Slaapvoorziening en honden
De PL word gehouden op een campingterrein en zul je zelf slaapgelegenheid moeten regelen, zoals bijvoorbeeld een tent, camper of
hangmat. Wij kunnen geen slaapvoorzieningen aanbieden. Wij hopen op mooi weer maar hou er rekening mee dat het ook koud kan zijn. Laat je hond thuis zodat kinderen vrij kunnen rondlopen en er geen ongelukken gebeuren.

Vervoer
Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je vanaf treinstation Assen bus 15 of 19 pakken. Uitstappen in Appelscha bij Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Kom je vanuit de richting Leeuwarden, dan pak je bus 14 naar Oosterwolde en vanuit daar bus 15 of 19 naar Appelscha, uitstappen Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Plan je reis op 9292.nl want het openbaar vervoer is onregelmatig.

Goedkope treinkaartjes vind je hier:
https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren (vanaf 4 personen)
https://www.actievandedag.nl/actie-aanbieding/04-05-2018-losse-treinkaartjes-enkele-reis (2 enkeltjes voor e24)

Er is ruimte op auto’s te parkeren. We moedigen iedereen die met de auto komt aan om zoveel mogelijk samen te reizen en lege plekken aan te bieden aan mensen die geen auto hebben.

Vanuit Amsterdam en Utrecht gaat een bus die door de PL is georganiseerd. Je kunt een plek reserveren met een mail naar pl@puscii.nl met daarin je vertrekplaats en aantal personen. Vertrek Amsterdam: vrijdag 18 mei 15:00 op het Piarcoplein bij station Sloterdijk. Vertrek Utrecht: 16:15 Veemarktplein bij de Jaarbeurs. Voor de bus geldt een vaste prijs van 18 euro (heen+terug), neem dit gepast mee. De bus gaat terug op maandagmiddag.

Adres
De Anarchistische Pinksterlanddagen worden gehouden op het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha, Aekingaweg 1a, 8426GN Appelscha (Friesland).

Pinksterlanddagen.org
pl@puscii.nl

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuws