Praktische zaken - Practical stuff

Dit jaar is het 99 jaar geleden dat de eerste Pinksterlanddagen plaatsvonden.

De Pinksterlanddagen is een jaarlijks terugkerend evenement voor en door anarchisten, rebellen, en kameraden om samen te komen, netwerken te bouwen, plannen te smeden, en samen tijd door te brengen. Ook dit jaar zal tijdens het pinksterweekend het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha weer opbloeien met workshops,
discussies, en natuurlijk een avondprogramma vol muziek en cultuur. Daarnaast is er voor de kinderen ook een apart kinderprogramma.

Het thema van dit jaar is ‘Storytelling, telling stories of crises and new beginnings’.

Net zoals voorheen jaar zal de entree op donatie zijn. We willen hiermee het festival zo toegankelijk mogelijk houden, ook als je minder te besteden hebt. Als je het kunt missen vragen we je om de richtprijs te doneren, of zelfs iets extra’s als compensatie voor degenen die dit niet kunnen. De richtprijs voor 1 dag is €10 en voor het hele weekend €17,50.

Dit bedrag gaat voor een deel naar de camping, welke toeristenbelasting moeten betalen voor elke kampeerder, de huur van het huisje, het veld van de boer, de reiskosten van mensen die een programma onderdeel verzorgen, afval en voorzieningen.

– De camping en daarmee ook de Pinksterlanddagen zijn alcohol en drugsvrij.

– Het toiletgebouw met douches is genderneutraal.

– Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en douche bij het stenen huisje. Mocht je hier vragen over hebben kom dan even langs de entreecaravan.

– Als je allergieën hebt of relevante vragen over het eten, loop dan ruim van te voren langs Rampenplan, ze kunnen je meestal helpen en iets aparts voor je maken/verzorgen.

– Op de camping is geen pinautomaat, dus zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt. De dichtstbijzijnde pinautomaat is in het dorpscentrum van Appelscha.

– Zorg ervoor dat je je etensbonnen van Rampenplan voor avondeten op tijd koopt, deze kun je bij de entreecaravan halen. Zo weet Rampenplan op tijd voor hoe veel mensen ze moeten koken.

– Het organiseren van de Pinksterlanddagen is veel werk, en op het festival zelf is er altijd hulp nodig met allerlei zaken. Afwassen, de toiletten schoonmaken, stands opbouwen, op maandag alles opruimen en nog veel meer. Probeer zelf ook een handje mee te helpen. In de kantine hangt een rooster voor wat schoonmaakklusje waarop je je kunt inschrijven.

– Buiten, bij de kantine, staat een groot bord waarop de laatste updates staan over eventuele wijzigingen in het programma. Je kunt op dit bord ook vragen stellen over bijv. meerijd-verzoeken of verloren sleutels.

– Laat geen tentharingen liggen in het gras! De tenten staan op een veld van een boer, de rest van het jaar grazen er koeien op dit veld. Tentharingen zijn dodelijk voor koeien! Ruim je tentharingen meteen op.

Mocht er tijdens de PL iets aan de hand zijn, je hebt EHBO nodig, er waait een tent om, er valt een boom om, je voelt je onveilig of er is iets anders aan de hand wat je niet zelf opgelost krijgt dan kun je bellen naar: 0617377163 of loop even langs bij de entreecaravan.

This year it has been 99 years ago since the first Pinksterlanddagen took place.

The Pinksterlanddagenis a yearly event by and for anarchists, rebels and comrades to come together, build networks, makes plans and spend time together. Just like the years before, this year during the Pentacoast weekend the Anarchist camping will be filled with workshops, discussions and a cultural porogramm full with music and more! For the childeren ther is a separate programm.

The theme this year is ‘Storytelling, telling stories of crisis and new beginnings’.

Similar to previous years the entrance fee will be donation-based. We want to make the festival as accessible as possible for those who have less disposable income. If you can afford it, we ask that you donate the suggested amount, or even a little bit more, to compensate for those who can’t afford the suggested amount. The suggested donation for 1 day is €10 and for the whole weekend €17,50.

This amount will partly go to the camping for paying the touristtax, renting the house, the farmers field, travel expenses from people giving a workshop, garbage pick up and facilities.

– The campsite and therefore also the Pinksterlanddagen are free of alcohol and drugs. – All toilets are gender neutral. – There is a wheelchair accessible toilet and shower in the bungalow house. If you have any questions about this, please come to the entance caravan. – If you have any allergies or relevant questions about the food, please come by the kitchen well in advance. They can usually help you our and make you a seperate plate. – There is no ATM at the campsite, so make sure you bring enough cash. The nearest ATM is in the center of the village Appelscha.

– Make sure you get your food coupons in time at the entrance caravan. This is so Rampenplan knows how many people they’re cooking for.

– Did something happen, are you feeling unwell or did you have an accident? There are a few people who can provide first aid during the festival. These people are availabe through the entrance caravan.

– Organizing Pinksterlanddagen is a lot of work and during the festival we can always use some help. The revolution starts with doing dishes, cleaning toilets, building up stands and cleaning up on Monday! Please do try to help out! There’s an overview of all the chores for the weekend in the canteen, you can write your name in this schedule! – Outside, at the canteen, there’s a big blackboard with the latest updates about possible changes in the program. You can also ask questions through the blackboard about i.e. carpool and drop off requests. –

If you need anything urgently during PL (you need first aid, a tent is flying away, a tree is tipping over, you feel unsafe or something else that you cant resolve yourself: call 0617377163 or go to the entrance caravan.

Dit bericht zit in: