Het Cultureel Programma

 Pinksterlanddagen 2003


 

Vrijdagavond 5 juni 2003

Organic Chaos Network presenteert haar videocompilatie over de Pinksterlanddagen waarbij gebruik is gemaakt van oud film- en videomateriaal over de dagen.


Zaterdagmiddag 6 juni 2003

Hoe laat is nog niet duidelijk
Pipi Langkous spelmiddag
Deze kindermiddag omvat spelletjes en een kwis. Daarnaast een Wie lijkt het meest op Pipi-onderdeel, en wie kan het mooist een Pipi-liedje zingen. Tot slot wordt een Pipi speelfilm vertoond.


 Zaterdagavond 6 juni 2003

 Grote Zaal

20.00 uur 
Socialistisch zangkoor de Reade Houke
 
Dit uit Heerenveen afkomstig koor zingt strijdliederen. Bij mooi weer vindt dit optreden plaats in de buitenlucht.

21.30 uur
De Illustratie met Mong en Magda
Mong en Magda, twee Vieze gasten van het eerste uur, verzorgen met een vijftal muzikanten een heerlijke ratatouille van korte verhalen en nog veel meer liederen. Het repertoire omvat werk van Weill tot Brassens, van Bourvil tot Bialek, van Le Temps des Cerises tot Dream a littele dream of me. Bekende en onbekende liedjes uit de hele wereld passeren vertaald in het Nederlands de revue.

Circustent

23.00 uur 
Neprichází v úvahu (N.V.U.)
Deze Tsjechische punkband startte reeds in 1988 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende bands uit de punkscene in haar thuisland. De vierkoppige groep produceerde inmddels een viertal albums en toerde door verschillende Europese landen.Opvallend is dat de zanger ook accordeon speelt. Het viertal organiseert in Tsjechië ook de jaarlijkse mega-punk festival Anti-society Fest dat begin augustus plaatsvindt.

Zaal Aekinga

24.00 uur tot 07.30 uur 
Filmnacht

Billy Elliot  - Speelduur 105 minuten.
De 11-jarige Billy Elliot woont in een klein mijnwerkerstadje in het noorden van Engeland. Zijn moeder is pas overleden en zijn vader en broer, beide mijnwerkers, zijn in staking. Hoewel ze het niet rijk hebben, krijgt Billy iedere week wat geld voor bokslessen. Wanneer de balletklas van Mrs. Wilkinson intrek neemt in dezelfde sportzaal, is de overstap door Billy snel gemaakt; hij heeft meer met het fijne voetenwerk dan met stoten uitdelen. Omdat ballet voor meisjes is, vertelt hij dit niet aan zijn vader en broer. Maar het duurt niet lang voor ze er achter komen waar Billy hun spaarzame centen aan uitgeeft….

In the name of de father - Speelduur 132 minuten.
Tegen de achtergrond van het in de jaren ’70 door oproer geteisterde Belfast, vertelt deze film het waargebeurde verhaal van Gerry Conlon. Tot grote ergernis van zijn vader Guiseppe beperkt Gerry’s interesse zich tot drank en feesten. Als Gerry in conflict raakt met het verboden Iers-Republikeinse Leger (IRA), stuurt zijn vader hem naar Engeland, waar zijn anti-Engelse gevoelens hem op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats brengen. Onschuldig, maar gedwongen schuld te bekennen, wordt hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.Wanneer ook zijn vader tot gevangenisstraf veroordeeld wordt, ontdekt Gerry dat achter zijn schijnbare kwetsbaarheid een ongeëvenaarde strijdkracht en wijsheid schuil gaat. Samen met zijn gedreven advocate is Gerry vast besloten zijn onschuld te bewijzen, zijn vaders naam te zuiveren en één van de meest beschamende juridische dwalingen aller tijden aan het licht te brengen.


Zondagmiddag 7 juni 2003

Zaal Aekinga

14.30 uur
Kindertheatervoorstelling  “Beer. Het verhaal van een held” 
Dit beeldend jeugdtheater van Marije van der Sande, ontwikkeld met schrijver Wim Hofman en regisseur Wim Meuwisse is uitsluitend bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het verhaal gaat over een kleine knuffelbeer die helemaal alleen op reis gaat naar Onland. Waarom gaat hij over land en over zee met een fiets en een boot? Waarom schrikt hij niet terug voor grote gevaren. Is hij een held?

Als de voorstelling eenmaal is gestart wordt de toegangsdeur gesloten!

16.00 uur
Herhaling voorstelling in geval van grote belangstelling.


Zondagavond 7 juni 2003

Grote Zaal

21.00 uur 
Cabaretier André Manuel
Cabaretier André Manuel speelt het programma Sleet! En brengt persoonlijk geëngageerd cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn, waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met deze ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Manuel gaat een interactief spel aan met publiek dat vrijblijvend amusement verwacht.
Sleet! is reeds het achtste programma van Manuel die voorts enige prijzen won en actief is in de band Krang.

 

22.30 uur 
Babsley
Babsley is een vijfkoppige meidenband (op de drummer na) uit het Russische Sint Petersburg. Hun repertoire wordt gedomineerd door Russische folkmuziek met een experimentele inslag waarbij punk- en ska-invloeden de dansbaarheid bevorderen. Zangeres Natalia Kurdikova beschikt over een onnavolgbare stem en de band maakt aanstekelijke muziek.Eind vorig jaar deed de band haar eerste volwaardige Europese tour waarbij ondermeer werd opgetreden in het Utrechtse ACU. De plaat Eldyrina Sloboda staat vol met up-tempo dansmuziek. De band wordt gekenschetst als de Russische Pogues
Website: http://morezvukov.narod.ru/Babsley.html en www.babsley.ru

Circustent

20.00 uur 
Bonte Avond
De jaarlijkse Bonte Avond voor de kinderen wordt dit jaar wederom gepresenteerd door het onnavolgbare duo An & Archie.

Zaal Aekinga

21.30 uur 
Kinderfilm Harry Potter II (vanaf 10 jaar)

22.30 uur 
Theaterspektakel in het bos
Bij slecht weer vindt dit plaats in de Circustent