Dit is de kinderpagina. 

Voor een algemene introductie klik hier.

 


KinderpaginaHet thema is INDIANEN - wat is er allemaal te doen:Brief aan de PL-organisatie van Opa Onwijs
Ik kom graag ook naar Appelschaa want daar ben ik vroeger veel geweest. En ik wil dan nog een keer een verhaal vertellen in het bosch aan de kinderen. Dit verhaal gaat over een slim varken.
Maar nou weet ik niet of het wel mag, want ik ken geen menschen van de organisatie. Zou jij dat voor mij willen regelen?
En het maakt mij niet uit op wat voor dag ik het verhaal vertel.
Groetjes en een poot voor jou.
Opa Onwijs

Van de PL-organisatie ging de volgende brief weer terug naar Opa Onwijs:

Beste Opa Onwijs!
Natuurlijk vinden wij het hartstikke leuk als je ons verhalen komt vertellen. Helemaal als het in het bos is, dat lijkt ons wel spannend!
Vier uur op zaterdag lijkt ons wel een goed moment om het verhaal te vertellen. Kijk ook maar naar het rooster van het kinderprogramma! Dag opa, tot ziens!!
Groeten van de PL-organisatie.


Alle activiteiten worden op een bord gehangen, met dag en tijdstip erbij, zodat jullie zelf precies kunnen zien wanneer er een activiteit plaats vindt. Mochten jullie nu al ideeën hebben voor volgend jaar, dan kunnen jullie die doorgeven aan Jeanette.

Tot slot voor de kinderkokken- en kokkinnen onder ons nog een recept, om zelf thuis uit te proberen als we weer thuis zijn.
Elk jaar tijdens de pinksterlanddagen kookt in Appelscha de kookploeg van Rampenplan uit Sittard. Dit jaar komen ze ook weer en een ding weet ik zeker: elk jaar krijgen we een salade.
Verleden jaar was dat witte koolsla met zuidvruchten en noten.
Hoe maakten ze dat:
Neem wat witte kool, snij dat klein en doe dat in een bak. Pak dan de zuidvruchten (dadels bijvoorbeeld), snij deze in plakjes en gooi deze plakjes in de bak met witte kool. Pak dan de walnoten (je kan het beste gepelde walnoten kopen anders moeten je vader of moeder of oom en tante of wie dan ook, de walnoten eerst kraken) en snij deze ook in kleine stukjes en gooi deze ook in de bak met witte kool en dadels.
Dat was het. Simpel hé.
Als je in Appelscha bent met pinksteren ga dan eens rustig kijken bij de veldkeuken van Rampenplan. Maar pas op: de pannen zijn groot en heet.


KinderprogrammaVrijdag


Zaterdag


Zondag


Elke ochtend en middag worden er in de kindertent video's gedraaid:


Poppentheater Pentagram
Twee voorstellingen in hetzelfde 'apparaat'.
De eerste voorstelling speelt op het platteland, is droevig, en gaat over de eend Pardosia. Het duurt 45 minuten.
De tweede voorstelling gaat over Karel de Kat die overal bang voor is, naar een kermis gaat en daar een spook tegenkomt. Het duurt 35 min.

De twee voorstellingen zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.