Nieuws

13 mei 

Tweede band bekend
Inmiddels is de naam van de tweede band bekend die op de PL haar opwachting zal maken. Het gaat om het Franse WAK, een 8-koppig gezelschap uit Rouen. De groep maakt ska-achtige muziek met uitstapjes naar diverse genres. Dat hun muziek aanstekelijk werkt kun je zelf beluisteren via hun webstek waarop diverse nummers staan: http://leswak2.free.fr/

Anarchisme tentoonstelling
De Utrechtse groep Itakha heeft een tentoonstelling over anarchisme gemaakt. Deze zal op de PL te bewonderen zijn.
 

Esperanto
Dit jaar verzorgt Ronaldo een onderdeel over de wereldtaal Esperanto. Esperanto was in de vooroorlogse beweging algemeen aanvaard. Tal van cursussen werden gegeven en er bestond zelfs een internationale anarchistische organisatie op dit terrein. Voor meer informatie kun je terecht op: 
http://www.esperanto.net of http://www.esperanto-info.nl 

  Aanmelding niet nodig!
Verschillende belangstellenden voor de PL vragen of aanmelding voor de dagen nodig is. Dit hoeft echter niet. Iedereen is van harte welkom en er is plek genoeg om je tentje op te slaan.

28 april

Organic Chaos Productions
Organic Chaos Productions verzorgt ook tijdens deze PL een informatief videoprogramma. Ondermeer de dit jaar uitgekomen documentaire Terrorister staat op het programma. Zoals bekend handelt deze over de activisten die in juni 2001 naar het Zweedse Göteborg togen om daar tegen de Eurotop te ageren. De regisseurs Lukas Moodysson en Stefan Jarl staan er op dat de voorstellingen gratis vertoond worden.
Bezoekers van de PL kunnen hun eigen videomateriaal meenemen en met OCP over vertoning overleggen.

Kinderprogramma
Er vindt dit jaar een uitgebreid kinderprogramma plaats. Zo staat het illustere theatergezelschap De Puike Buiken afkomstig uit ADM-kringen te Amsterdam op de planken. Zij spelen hun voorstelling Zeestorm in een spinnenweb.

IJscokraam op de PL
Voor het eerst zal er dit jaar een heuse ijscokraam op de PL aanwezig zijn. En wat voor één! Een op zonne-energie vriezende ijscokraam die op een bakfiets is gemonteerd. En in de aanbieding biologisch en veganistisch ijs waarvoor slechts een klein prijsje wordt gevraagd.
 

Dierenbevrijdingsfront presentatie magazine Change
Het Dierenbevrijdingsfront presenteert het nieuwe magazine Change op de komende PL. Het blad staat in het teken van dierenrechten. De presentatie gaat vergezeld met een discussie overanarchisme en dierenrechtenactivisme waaraan ook de woordvoerder van de organisatie, Erik de Gier, zijn medewerking zal verlenen.

Building a grass roots society
Het Baskenland Informatie Centrum (BIC) organiseert een bijeenkomst over hoe de linkse en mensenrechtenbeweging zich in Baskenland organiseert en welke initiatieven er zijn genomen en nog steeds lopen. Het gaat om inspirerende en creatieve voorbeelden van zelforganisatie. De workshop/informatieve bijeenkomst is in het engels. Voor meer informatie over Baskenland, de laatste gebeurtenissen, literatuur, muziek etc; www.baskinfo.org 

15 april 2004 

Actie Agenda-nieuwe stijl
Omslag en SociaMedia presenteren op de PL de nieuw vormgegeven Aktie Agenda van Nederland, het overzicht van maatschappelijke acties, campagnes, demo's, etc. Nieuwe elementen in de Aktie Agenda-nieuwe stijl zijn: een nieuw logo, een eigen webstek: www.aktieagenda.nl en 'iedereen' kan voortaan zelf zijn/haar eigen activiteiten in de Agenda invoeren! Daarvoor is een gebruikersvriendelijk invoerprogramma gemaakt.Grote voordelen hiervan zijn ondermeer dat de aankondiging van je activiteit een landelijk bereik krijgt (o.a. landelijke media).

Anarchisten tijdens de Eerste Wereldoorlog
Ron Blom verzorgt tijdens de PL een lezing over de rol van anarchisten gedurende de Eerste Wereldoorlog. Blom promoveerde onlangs met Theunis Stelling op het onderwerp linkse soldaten, matrozen en hun organisaties tijdens de mobilisatie van ’14-’18. Ruim 1100 pagina’s telt het boekwerk Niet voor God en niet voor het Vaderland dat de neerslag vormt van deze noeste arbeid. Daarin worden ook de activiteiten van anarchisten beschreven.

20 maart 2004

Activistenschool - 
De activistenschool gaat enkele workshops organiseren op de PL. De groep denkt aan:
- Strategie voor actiegroepen
- Het faciliteren van vergaderingen
- Basisgroepen, hoe zet je ze op?

http://www.activistenschool.nl/
http://www.geocities.com/abc_gent/
http://squat.net/aga/

Boekpresentatie Nederlandse wapenhandel
AMOK Noord organiseert tijdens de PL de presentatie van het boek 'Explosieve materie' , dat handelt over de Nederlandse wapenhandel. Tevens is de groep van plan een onderdeel te verzorgen over een onderwijsproject op basisscholen over oorlog en vrede waar ze aan werken. Ze willen vertellen hoe ze dat doen, vragen of anderen met dit onderwerp bezig zijn en hoe zij zoiets aanpakken.

15 maart 2004

Eerste band geboekt
De Belgische band René Binamé is de eerste groep die is vastgelegd voor een optreden tijdens de PL. De Waalse formatie maakt Franstalige muziek met teksten die de anarchie hoog houden. De band hanteert tal van muzikale stijlen van melodieuze punk tot folkloreachtige chansons en zal op zaterdagavond van zich laten horen.
Een voorproefje van de band is te vinden op hun website (http://biname.propagande.org) alwaar talloze MP3-tjes je alvast in de juiste stemming kunnen brengen! (http://biname.propagande.org/mp3-lst.htm)
Theetent
De theetent uit Wageningen die de laatste jaren regelmatig op de PL aanwezig was, zal dit jaar opnieuw voor lekkere thee en overheerlijke falaffel zorgen.
Bajesstrijd
De Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) verzorgt dit jaar een programmaonderdeel over bajesstrijd. De inleiding over dit onderwerp wordt verzorgd door Geert
Waegemans. Deze Vlaamse geestverwant zat zelf geruime tijd achter de tralies vanwege dierenrechtenacties. Daarnaast bereidt AGA met ABC Gent een tweede programmabijdrage voor.