Klik hier om door te gaan naar de anarchistische Pinksterlanddagen!

 
Lente
Electro
Flowerpower
Domelaesk
Punk
Smelly
 

 

Hoi! Je bevind je op de eerste pagina van de Pinksterlanddagen 2006.

He, wat? Oh, dat is de anarchistische bijeenkomst die elk jaar met Pinksteren gehouden wordt in Appelscha. Zo'n 500 mensen van alle leeftijden (nouja, de meesten zijn onder de 100) komen dan een dik weekend lang kamperen, elkaar ontmoeten en praten over dingen als Schinveld, anarchisme, antimilitarisme en de oorlog in Irak en Afghanistan, vluchtelingen, anti-psychiatrie, actievoeren, anarchistische hulp in New Orleans, kraken, woonstrijd, Groen Front, dierenrechten, het afschaffen van gevangenissen en noem maar op.

Maar we maken ook lol hoor. Er spelen bandjes en DJ's, er is sport, film, 24/7 live vrije radio, een kinderprogramma en een jeugdprogramma, lekker eten, een boekenmarkt, waanzinnige bossen en echt heel leuke mensen, al zeggen we het zelf.

We doen ook meer dan alleen maar tegen elkaar aan kletsen. Op zaterdag 3 juni is het echt tijd voor actie. We demonstreren om 16:00 uur in Oosterwolde tegen de oorlog in Irak.

Dat met die naam heeft niks met de pinkstergemeente te maken, maar met het feit dat we al sinds 1934 bestaan, en ja, dan heb je wel eens een ouderwetse naam.

Maar lees nou maar snel verder over de Pinksterlanddagen!