Ga verder naar de anarchistische Pinksterlanddagen!

 

 

75 jaar Pinksterlanddagen!

Hoi! Je bevind je op de eerste pagina van de Pinksterlanddagen 2008.

He, wat? Oh, dat is de anarchistische bijeenkomst die elk jaar met Pinksteren gehouden wordt in Appelscha, Friesland. Zo'n 500 mensen van alle leeftijden komen dan met Pinksteren een dik weekend lang kamperen, elkaar ontmoeten en praten over dingen als anarchisme voor beginners, Groen Front, antimilitarisme, Jansen en Janssen, een historische lezing, dierenrechten, straatkunst, nationalisme, multiculturele samenleving, kraken, arbeidsrechten, een boycott van de Olympische Spelen, politieke gevangenen en nog veel meer.

En dat alles inclusief drie nachten kamperen voor slechts € 12,50!

Maar we maken ook lol hoor. Er spelen bandjes en DJ's, er is sport, film, 24/7 live vrije radio, hopelijk weer een kinderprogramma en een jeugdprogramma, lekker biologisch eten, een boekenmarkt, waanzinnige bossen en echt heel leuke mensen, al zeggen we het zelf.

We doen ook meer dan alleen maar tegen elkaar aan kletsen. Het ziet er naar uit dat we net als de afgelopen paar jaar een actie zullen organiseren. Het is nu nog te vroeg om daar meer over te vertellen.

Dat met die naam heeft niks met de pinkstergemeente te maken, maar met het feit dat we al sinds 1933 bestaan, en ja, dan heb je wel eens een ouderwetse naam.

Maar lees nou maar snel verder over de Pinksterlanddagen!

 
Lente
Electro
Flowerpower
Domelaesk
Punk
Smelly