Praktisch

Datum

De Pinksterlanddagen (PL) vindt elk jaar plaats op het Pinksterweekend. Het programma begint op vrijdagavond, in de middag kun je al komen en je tent opzetten!  Op zaterdag en zondag zijn er workshops, lezingen, documentaires en nog veel meer! Op de maandagochtend is nog de eveluatie waarna we met zn allen gaan opruimen.

Locatie

De Pinksterlanddagen vinden ook dit jaar weer plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha.

Bereikbaarheid

Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met de bus vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. Parkeren is mogelijk op het weiland vóór de ingang. Dit staat duidelijk aangegeven.

Toegankelijkheid:

INFO: toegankelijkheid van de PL

Om op de camping te komen moet je over een onverharde, onverlichte weg: een zandpad. Het campingterrein is ongelijk en van gras. Kleine stukjes zijn betegeld, zoals rondom de kantine en het toiletgebouw. Er zijn geen paden. In het huisje is een ruime badkamer met armsteunen en douchestoeltje aanwezig. De drempel naar het huisje en naar bijv. de kantine is ongeveer 10-15cm.

Workshops zijn binnen in de grote zaal van de kantine en in de gymzaal. Andere zijn buiten in een tent. Sommige workshops zijn in het NL andere in het EN. Mocht je fluistervertaling willen laat het dan even weten aan het begin van de workshop.

Heb je even behoefte aan wat rust om je heen? Er is geen prikkelarme ruimte, maar de camping is omringd door een groot bos, waar je heerlijk kunt bijkomen en genieten van de natuur.

Dit jaar zullen we voor het eerst een livestream aanbieden van een aantal programmaonderdelen die in de grote zaal plaatsvinden. We hopen hiermee o.a. het PL programma naar mensen toe te brengen die vanwege accessibility redenen niet naar de camping kunnen komen. Heb je vragen over de toegankelijkheid? Stuur ons een DM!

Andere handige weetjes:

– De wc’s/douches zijn genderneutraal.

– Er is een badkamer met wc steunen en douchestoel in het huisje.

– Als je allergiën hebt kun je dit doorgeven aan de Rampenplan keuken.

– Bij Covid klachten: doe ff zelftestje. Bij positieve test: blijf thuis of ga naar huis.

– Op alle wc’s liggen wat menstruatieproducten.

Kosten

Net zoals voorheen jaar zal de entree op donatie zijn. We willen hiermee het festival zo toegankelijk mogelijk houden, ook als je minder te besteden hebt. Als je het kunt missen vragen we je om de richtprijs te doneren, of zelfs iets extra’s als compensatie voor degenen die dit niet kunnen. De richtprijs voor 1 dag is €12,50 en voor het hele weekend €20.

Dit bedrag gaat voor een deel naar de camping, welke toeristenbelasting moeten betalen voor elke kampeerder, de huur van het huisje, het veld van de boer, de reiskosten van mensen die een programma onderdeel verzorgen, afval en voorzieningen.

Eten tijdens de PL

Het avondeten zal verzorgd worden door Rampenplan, een collectief dat dit al vele jaren doet. De wortels van dit collectief liggen in het begin van de jaren ‘80: de tijd van de grote acties en blokkades bij kerncentrales. Vanuit die acties ontstond een mobiele vegetarische keuken, die sindsdien door heel Europa bij diverse gelegenheden zoals demonstraties, fiets/wandeltochten en congressen grote groepen mensen verantwoord (biologisch & veganistisch) voedsel heeft voorgeschoteld.

Rampenplan kan altijd hulp gebruiken, dus mocht je willen dan kun je langs de keuken lopen en aanbieden om een handje te helpen.

De bonnen voor het avondeten kun je bij de entreecaravan kopen, het liefst vroeg op de dag. Rampenplan weet dan voor hoeveel mensen ze die dag moeten koken. De etensbonnen hebben een soliprijs van 4 euro of 7,50. De kostprijs hiervan zit in het midden, dus we willen mensen met minder financiele middelen tegemoet komen en we hopen dat wie dat kan iets extra’s wil doen zodat het compenseert.

Belangrijke spelregels tijdens de PL

  • De PL is alleen mogelijk als iedereen mee helpt. Je kunt dit doen door het terrein schoon te houden, een workshop geven, Rampenplan helpen met snijden van de groenten en de afwas doen, of bijvoorbeeld een radio uitzending maken of een lied zingen.
  • Het kampeerterrein is antimilitaristisch en alcohol- en drugsvrij. Van de bezoekers wordt verwacht deze uitgangspunten te respecteren.
  • Laat honden thuis.
  • Auto’s kunnen niet op het terrein worden toegelaten.
  • Breng je eigen tent mee!

De voorbereidingsgroep is bereikbaar via pl[at]puscii.nl