Praktisch

Datum

De Pinksterlanddagen (PL) vindt elk jaar plaats op het Pinksterweekend. Het programma begint op vrijdagavond, in de middag kun je al komen en je tent opzetten!  Op zaterdag en zondag zijn er workshops, lezingen, documentaires en nog veel meer! Op de maandagochtend is nog de eveluatie waarna we met zn allen gaan opruimen.

Locatie

De Pinksterlanddagen vinden ook dit jaar weer plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha.

Bereikbaarheid

Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met de bus vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. Parkeren is mogelijk op het weiland vóór de ingang. Dit staat duidelijk aangegeven.

Toegankelijkheid:

– De camping is door het grasveld zonder paden niet heel handig voor een rolstoel, maar het kan wel. In het huisje is een ruime badkamer met armsteunen en douchestoeltje aanwezig.

– Als je allergieën hebt kun je dit doorgeven aan de keuken.

– Bij Covid-klachten: doe even een zelftest en bij positieg: blijf thuis.

Extra info:

– Neem een tent, slaapspullen, cash geld mee [dus onderweg even pinnen] en een goed humeur

– GEEN HONDEN

– Sommige workshops zijn in het Nederlands, andere in het Engels. Mocht je fluistervertaling willen, laat het dan even weten aan het begin van de workshop.

– Workshops zijn binnen in de grote zaal van de kantine en in de gymzaal, Andere zijn buiten in een tent

– Heb je even behoefte aan wat rust om je heen? De camping is omringd door een groot bos, waar je heerlijk kunt bijkomen en genieten van de natuur.

Kosten

De kosten voor het gehele weekend bedragen dit jaar een donatie. We suggeren hiervoor een bedrag van 10 euro per dag of 17,50 voor het hele weekend

Een weekendpas is inclusief kamperen. Vergeet natuurlijk niet je eigen kampeerspullen mee te nemen!

Eten tijdens de PL

Voor de warme maaltijd zorgt Rampenplan. Je moet hiervoor aparte bonnen kopen, dat kan bij de entreecaravan. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Alle producten zijn veganistisch en van biologische herkomst.

Belangrijke spelregels tijdens de PL

  • De PL is alleen mogelijk als iedereen mee helpt. Je kunt het terrein schoonhouden, een workshop geven, Rampenplan helpen met snijden van de groenten en de afwas doen, een radio uitzending maken of een lied zingen.
  • Het kampeerterrein is antimilitaristisch en alcohol- en drugsvrij. Van de bezoekers wordt verwacht deze uitgangspunten te respecteren.
  • Laat honden thuis.
  • Auto’s kunnen niet op het terrein worden toegelaten.
  • Breng je eigen tent mee!

De voorbereidingsgroep is bereikbaar via pl[at]puscii.nl